Over MimaMaakt voor 2020

Ik ben MimaMaakt aka Leslie.
Ik woon samen met Dirk “Roosje” in Leupegem. Deelgemeente van Oudenaarde in de Vlaamse Ardennen.

Ik ben moeder en meemoeder van intussen twintigers.
Ikzelf heb een dochter Lisa en een zoon Thomas. “Roosje” heeft een dochter Jill en een zoon Ward.
Lisa de Geweldige heeft het ouderlijke nest verlaten, is gehuwd met Aron en woont in Gent. Thomas aka #Tommiworks is gaan samenwonen met Fré in Deinze. Jill en Ward wonen in Vlaams-Brabant. Jill en Arno “Rudy” hebben ook plannen om samen te wonen.

Voor mijn metekindje voor wie ik af en toe kleedjes maak ben ik Mima. Toen ze nog heel klein was koos ze mijn kleedjes en rokjes uit en zei ze telkens “Mima Maakt”. Mijn merknaam kreeg vorm. Mijn logo werd door mijn dochter Lisa ontworpen als Kerstgeschenk. Eentje waar ik nog steeds heel trots ben en verder zal gebruiken voor mijn bakwerk.  Het lettertype werd ook door haar gecreëerd.

IMG_20180513_101608_456
Waarom een roodborstje?

Dat was het vogeltje die ik elke dag zag toen ik herstellende was. Mijn naaimachine stond aan het grote raam in de eetplaats en elke dag kwam hij/zij onder de kersenboom in de tuin zitten. Ik werd er instant blij van. Mijn engelbewaarder die mij moed gaf en mij liet genieten van de mooie dingen.

Bakken was mijn eerste passie. Precisiewerk die mijn concentratieniveau terug op peil bracht.   Gevolgd door naaien wat op mijn bucket list stond. Hier volgde ik een cursus “Naaien voor dummies” bij Creasis te Ronse. Vele workshops volgden om bij te leren.  Patroontekenen volg ik onder vakkundige begeleiding van Nadine De Deken bij Filline in Bottelaere.
Haken heb ik aangeleerd bij La Petite Rooze tijdens de verschillende workshops. De haakateliers daar zijn pure ontspanning en me time samen met vriendinnen. Lief en leed wordt er gedeeld, deskundigheid wordt er doorgegeven. Als dat geen luxe is.

Sinds een paar jaar hebben we een nieuwe vorm van reizen ontdekt… met de caravan. Puur genieten van de rust, de natuur, het samen gaan fietsen en vooral van elkaar. Quality time zoals dat heet.  Lady Lavender, mijn e-racebike gaat ook steeds mee.

wp-15710754261251726192014.jpg

Kleur speelt sinds september 2017  ook een grote rol in mijn dagdagelijkse zijn. Ik ben in het bezit van de certificaten voor kleur- en stijlconsulente. Hiervoor heb ik de opleiding Kleur- en stijlanalyse bij Nadine De Deken – Filline te Merelbeke gevolgd. Een boeiende reis waar nog veel te leren valt.

Ter verduidelijking:

Alles wat ik hier schrijf is hoe ik de dingen in mijn leefwereld ervaar of beleefd heb.  Hoe ik ermee omga.  Deze blogpagina is voor mij persoonlijk een uitlaatklep waar ik rustig van wordt. Waar ik al mijn leuke belevenissen van in mijn kindertijd tot nu, frustraties uit het verleden tot op heden en zoveel meer kwijt kan. Noem het als het ware een soort therapie voor mijzelf.  Het staat je vrij om dit te lezen.

Ik vind niet dat ik mij voor mijn eigen gevoelservaringen bij iemand moet verantwoorden als ik iets schrijf dat voor hen kwetsend of vreemd zou overkomen. Ik verwijt niemand iets…  Zoals ik reeds schreef.  Dit is hoe ik het in mijn hoofd ervaar (ik heb soms vreemde kronkels) en hoe ik er mee omga.  Hopelijk hebben jullie hier ook begrip voor…