2020 … What can I say ?

2020 begon met een doosje gevuld met homemade bokkenpootjes en vele nieuwjaarswensen vol geluk, liefde, werkvreugde, vriendschap en vooral een goede gezondheid. Ja, life is like a box of chocolats. In dit geval ander lekkers. In dit doosje wist je wat je kon verwachten.

Wisten wij veel dat 2020 een jaar zou worden met woorden als angst, frustratie, verdriet, afscheid, gezond verstand, burgerzin, verantwoordelijkheidszin, huidhonger, bubbels, knuffelcontact, hamsteren, covidioten, flatten the curve, thuiswerken, Teams, lockdown, avondklok en mondmaskers …

Zonder nog te spreken van het toenemende racisme, onverdraagzaamheid, complottheorieën, het proberen afbreken van democratieën, geloven van leugens, fake news, en zo veel meer. Ja, 2020 bracht ook echt wel het slechtste in de mens naar boven.

Nooit gedacht dat ik mijn oogspieren zo zou trainen. Voornamelijk door mijn ogen te rollen van ergernis en ongeloof van wat ik zag en las. Dat mijn kaakspieren zo sterk zouden uitrekken omdat mijn mond telkens openviel van ongeloof van wat ik zag en las. Het aantal keren dat ik zuchtte kan ik niet op mijn beide handen en voeten tellen… Zuchten lucht op maar in mijn geval steeg mijn bloeddruk en stressniveau.

Ik had immens veel verdriet omdat ik, samen met miljoenen anderen, afscheid moest nemen van het leven die ik zo koesterde. Het leven vol plezier, genegenheid, overladen met knuffels en kussen, met warme vriendschappen, dansen, feesten, op reis gaan en ten volle genieten. De warmte voelen van mijn ouders, kinderen, vrienden telkens ik hen een knuffel gaf.

Er was en er is nog steeds diepe teleurstelling in mijn medemens… Zij die de regels op ongeziene wijze aan hun laars lappen. Voor hun eigen plezier “om corona eventjes te vergeten”. Dit zonder rekening te houden met de zwakkeren onder ons, ons zorgsysteem, onze economie, onze horeca die ze zo graag opzochten …

En dan is er die angst. Angst om dierbaren te verliezen aan deze onbekende en dodelijke ziekte. Die angst heb ik nog steeds. Zeker nu er steeds meer varianten opduiken. Onze “importeurs” zullen deze niet aan de grenzen achterlaten.

2020 was voor mij ook een kanteljaar. Ik leerde opnieuw genieten van de kleine dingen. Ik leerde opnieuw relativeren en door te zetten.

Ik genoot dubbel en dik van de zonsop- en ondergang, regenbogen en wolken.

Onze buurt droeg nog meer zorg voor elkaar wat de vriendschapsband alleen maar sterker maakte. Een goede buur is goud waard. Onze straat is onbetaalbaar dankzij hen.

Hechte vriendschappen ontstonden op afstand. We zochten andere manieren om onze sociale contacten te onderhouden en vonden die via facetimen, teams, e-piritiefjes …. Anders werken werd de norm en eerlijk gezegd. Dit kan ik enorm smaken.

In dit rotjaar herbeleefde ik opnieuw de liefde om te ontwerpen, creëren en dit alles tot een geheel te maken. Van een hobby een droom te maken. De zaadjes hiervan werden gepland… Ik kijk al uit naar het ontluiken hiervan.

Ik heb ook hoop.

Hoop dat we in de toekomst opnieuw “dat” kunnen doen waar we met zijn allen naar hunkeren. Een tijd waar we weer mogen en elkaar kunnen knuffelen, op café of restaurant mogen gaan. Weggaan met familie en vrienden. Eindelijk weer de taak als “BOB” mogen opnemen.

2020 heeft mij opnieuw geleerd om extra dankbaar te zijn.

Dankbaar voor de liefde en vriendschap van familie, vrienden, collega’s en kennissen …, om te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven en vooral dankbaar omdat ik jullie allen in mijn leven heb…

Dit is de laatste zonsopgang van 2020 met prachtige wolken. Hopelijk hebben we er in 2021 nog veel mooiere en wordt dit jaar niet alleen een overgangsjaar. Hopelijk wordt 2021 een jaar waar we voorzichtig opnieuw kunnen genieten, leven en onze huidhonger kunnen stillen. Onze uitdagingen kunnen aangaan en dromen waarmaken. A new hope…

Samen met Roosje wensen we jullie fijne feesten, veel liefde, geluk, vriendschap, doorzettingsvermogen en vooral een goede gezondheid toe. Draag zorg voor elkaar en blijf veilig…

2 gedachten over “2020 … What can I say ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s