Wie is MimaMaakt? 1000 vragen aan mezelf… Deel 64

wp-15701131899434050721347912098956.png

 

1000 vragen aan jezelf. Eerst verschenen in een boekje van Flow. Via een vriendin, Saturnein, heb ik deze vragenlijst leren kennen. Zij had dit van NerdyGeekyFanboy: https://nerdygeekyfanboy.com/tags/1000-vragen-aan-jezelf-1/
Ik vond deze vragenlijst zo leuk dat ik besloten heb hier ook aan mee te doen. Ik beloof plechtig om zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

Wil je mij beter leren kennen dan nodig ik je graag uit om dit mee te volgen. Ik hoop hierdoor mezelf te (her)ontdekken. Hier ga ik met de volgende 10…

730. In welke oude beschaving had je willen leven?

Atlantis.

731. Denk je lang over beslissingen na?

Ja, heel lang.

732. Ben je weleens de bioscoop uitgelopen voor het einde van de film?

Niet dat ik mij kan herinneren…

733. Om welke ongepaste grappen lach je stiekem toch?

Ik kan er niet direct één opnoemen…  Ik ben heel slecht in grappen onthouden laat staan vertellen.  Ik moet die altijd noteren en meestal zit ik al te gieren op voorhand en kan ik ze zelfs niet voorlezen.  Belachelijk, ik weet het.   Mijn geheugen is dan ook niet meer optimaal.

734. Horen de slechte dagen ook bij het leven?

Zeker weten.  Dat zijn de dagen waar we het meeste uit leren.  Na zo een dag rapen we de moed samen en gaan we verder.  Sterker dan daarvoor.

735. Wat zou er in jouw gebruiksaanwijzing moeten staan?

  • Handle with care
  • Is een kreeft en wintertype
  • Weet wat ze wilt
  • Weet direct wie ze kan vertrouwen en wie niet
  • Eens ze zich in iets vastbijt gaat ze er 200 % voor
  • Is leergierig
  • planmatig
  • kan sarcastisch overkomen
  • Groot gevoel voor (droge) humor
  • verkiest eerlijkheid en duidelijke taal ook al kan die hard aankomen
  • hekelt slijmballen en smoothtalkers.  Dat werkt niet bij mij.
  • Je krijgt wat je geeft.
  • Als je in haar hart zit zal ze hemel en hel trotseren.
  • Past zich aan alle situaties aan.
  • Kan veel verdragen tot op een bepaald punt. Je krijgt twee kansen.  Na de eerste kans zijn de opties beperkter.  Screw it up and you are banned for life…

736. Hoe groot is onze vrije wil?

Die is groot. We kunnen en mogen heel veel en we hebben nog de vrije keuze.  De vrije keuze om ons gezond verstand te gebruiken of niet.  In andere landen hebben ze zoveel geluk niet.   Regels, wetten en normen zijn nodig omdat er toch wat structuur zou zijn.  We zijn het er niet altijd mee eens maar we hebben het geluk om nog steeds in een democratie te leven.

Nu met de coronacrisis is onze vrije wil iets beperkter en dat is ook nodig. Willen we ons zorgsysteem niet ondermijnen dan moeten we de strikte maatregelen volgen.  We mogen van geluk spreken dat we zo een goed zorgsysteem hebben. En wat blijkt … de curve is aan het dalen.  Het werkt.

Ik ben het er mee eens dat het beu is dat we op een zonnige dag niet naar de kust kunnen om op elkaars schoot te zitten.  Geen overvol terrasje kunnen doen met ons favoriete drankje.  Geen Ronde van Vlaanderen hebben kunnen beleven tussen de duizenden wielerliefhebbers. Niet kunnen afspreken met vrienden die echt om “elkaar geven”.  Niet veilig kunnen gaan fietsen omwille van het rondvliegend snot van onverantwoordelijke wielerterroristen en joggers.   Niet op reis kunnen en mogen omdat de risico’s te groot zijn en de grenzen dicht.  Niet naar de winkels, kappers en nagelstylistes kunnen gaan.  Elkaar niet meer mogen aanraken, kussen of knuffelen. Van gans dit lijstje vind ik dat laatste nog het ergste van al. Dat laatste is niet “mijn” vrije wil maar een opgelegde maatregel om ervoor te zorgen dat de mensen wie ik graag zie niet ziek worden.  En daarvoor zet ik mijn vrije wil graag eventjes opzij.  Want dat laatste is wat echt telt in mijn leven… 

Laten we hopen dat we betere tijden tegemoet gaan en dat de maatregelen niet teruggeschroefd worden omdat we onze “vrije wil in tijden van corona” te gulzig willen opnemen.  Dat we niet te laks omgaan met het nog steeds geldende social distancing van 1,5 m.  Onze nieuwe mode-outfit bestaat uit een mondmasker.  Eentje die ervoor zal zorgen dat ik anderen “min of meer” veilig kan houden.  Maar het is niet het wondermiddel waar we op hopen.  Het is nog niet voorbij… We zitten nog steeds in een testfase.

Het leven zal er in de toekomst anders uit zien.  Nu vraag ik mij voor mezelf af…  Wat heb ik hieruit geleerd?  Pik ik hetzelfde leven uit als voor de crisis ?  Pak ik het nu anders aan ?  Wat kan ik beter doen?

Dit is mijn vrije wil.

737. Welke cursus wil je graag nog volgen?

Voeteflexologie, lichaamstaal, astrologie.

738. Maak je soms grappen ten koste van jezelf?

Toch wel.  Zelfspot moet zeker kunnen.

739. Welke bloemen koop je het liefst voor jezelf?

Roze of paarse tulpen, fuschia gerbera’s, rozen zoals in mijn trouwboeket, geurende pioenen

Mijn bloemen koop ik telkens bij Artistic in Oudenaarde.  Super kwaliteit en je kan er lang van genieten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Plaats een reactie