Wie is MimaMaakt? 1000 vragen aan mezelf … Deel 24

1000 vragen aan jezelf is verschenen in een boekje van Flow. Via een vriendin, Saturnein, heb ik deze vragenlijst leren kennen. Zij had dit van NerdyGeekyFanboy: https://nerdygeekyfanboy.com/tags/1000-vragen-aan-jezelf-1/
Ik vond deze vragenlijst zo leuk dat ik besloten heb hier ook aan mee te doen. Ik beloof plechtig om zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

Wil je mij beter leren kennen dan nodig ik je graag uit om dit mee te volgen. Ik hoop hierdoor mezelf te (her)ontdekken. Hier ga ik met de volgende 10…

  1. Hoe oud voel je je?

In mijn hoofd 33 en dat wil zich maar niet aanpassen.  Lichamelijk voel ik mij toch af en toe zeker mijn leeftijd…

  1. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Mezelf.  Een vrouw die met vallen en opstaan en een duwtje in de juiste richting (dank hiervoor aan iedereen die mij hierbij onvoorwaardelijk gesteund heeft) haarzelf heeft gevonden en hierdoor ook zelfzekerder is geworden.  Een echtgenote die door haar partner gesteund, gekoesterd en gemotiveerd wordt.Een echtgenote die door haar partner gesteund, gekoesterd en gemotiveerd wordt.

Een moeder met lachrimpeltjes, levensrimpeltjes diep en oppervlakkig, donkere koud getinte pretogen en wisdom highlights, zwangerschapsstriemen en zo veel meer.  I wear my silver crown with pride.  The worries and sleepless nights are a bonus …

  1. Kun je goed luisteren?

Ik kan goed luisteren ongeacht het probleem en zonder te oordelen.  Alles wat gezegd wordt blijft bij mij.

  1. Welke vraag is je te vaak gesteld?

In mijn geval gaat het toch over vraag in meervoud.

Wat gaan we eten? Wanneer gaan we eten?  Moet dat ? Mama, waar ligt … ? Wanneer zijn we er ? Vragen die ik nu toch wel heel erg mis.

  1. Is alles mogelijk?

Er is veel mogelijk.  Als je er blijft in geloven en er voor gaat.

  1. Hoe traditioneel ben je?

Ik hecht belang aan tradities maar je kan niet iedereen verplichten om daar ook zo over te denken.

  1. Kent iemand je diepste geheimen?

Nee, niemand.

  1. Hoe ziet je ideale partner eruit?

Zoals Roosje. 🙂

  1. Waar hunker je naar?

Knuffels, ik knuffel graag.  Voor mij is dit het teken van “liefde”.

  1. Ben je moedig?

Ja.  Ik denk het wel. Veel meer dan vroeger.  In het verleden heb ik een moedige beslissing genomen. Ik verleg mijn grenzen, trotseer bullebakken en geef niet op.

Ooit had mijn dochter een groot probleem met haar leraar wiskunde.  Een echte bullebak naar leerlingen toe die de wiskunde niet machtig waren.

Ondanks mijn zware gezondheidsprobleem ben ik toch als enige ouder tegen hem in gegaan.  Als was het mijn laatste strijd die ik toen zou leveren. Mijn zus was er ook bij als back-up toen ik even op adem moest komen.  Ik had ook de steun van de leerlingenbegeleider en nog een paar andere leerkrachten.  Daarna is er toch wat in beweging gekomen en werden er aanpassingen gedaan met medewerking van het CLB.

En als kers op de taart heeft mijn dochter hem bewezen dat ze haar opleiding wel aankon.  Hij sloeg groen uit toen hij het hoorde, draaide zich om en was weg.  V for Victorie.  Een mooie avond waar ook mijn zoon zijn afstuderen in het middelbaar kon vieren.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s