De Kouterroute

Roosje probeert steeds een fietsroute zonder teveel kasseien uit te stippelen. Deze keer was de Kouterroute aan de beurt. De bewegwijzering bestaat uit zeshoekige bordjes met rode letters. Sommige wegen die we aandeden kwamen mij bekend voor. We hadden die al eens gereden tijdens de vorige edities van de Retroronde. Bij deze kunnen we dus zeggen dat we eigenlijk onbewust een sluiktraining aan het doen waren voor de komende rit in juni met onze “black beauty” tandem.

Na een lekker vieruurtje ging ik mijn koerstenue aandoen.

img1555743705955

Bepakt en gezakt met mijn camelback, speciale zonnebril en lippengloss in mijn kleuren keek ik er naar uit. ps. Ik heb de frambozenkleur gebruikt 🙂

20190420_164854

Ik ben brildrager en zie het nog niet zitten om te investeren in een speciale sportzonnebril. Door optiek Van Ommeslaeghe te Oudenaarde werd een tijdje geleden voorgesteld om een exemplaar van Polaroid aan te schaffen. Het werd een bordeauxkleurig exemplaar die over mijn gewone bril geplaatst kan worden. Hij past wel niet 100 % volgens de “stijlnorm” op mijn gelaat maar ik ben er wel heel blij mee. Het blijkt ook een veel beter schild te zijn tegen de insecten die af en toe als kamikazes op mij afgevlogen kwamen.

De startplaats is normaal gezien in het gemeentelijk domein de Ghellinck te Elsegem. Wij vertrokken van bij ons thuis via de Schelde naar Wortegem-Petegem. Een tocht van ongeveer 57 km.

De zon scheen en langs de oevers van de Schelde viel mij de zoete geur van de Lindeboom op. Eens we aan de kouters kwamen was de geur van aal een zuur en scherp contrast. De zon deed deugd en de wind zorgde voor de nodige verkoeling. De temperatuur was perfect.

We reden voorbij de stoeterij van Willy Naessens alsook zijn zaak. We zagen mooie boerderijen en kwamen kleine en grote kapellekes tegen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na een tijdje rijden begon ik toch een “hongerke” te krijgen en besloten we aan een kapelleke te stoppen. Met veel genot verorberde ik een testreep die ik gekregen had op Velofolies. Een “salty caramel oat sport bar” van Svensson. Overheerlijk. Je zou voor dit alleen al gaan fietsen. Roosje wees mij er wel op dat ik die voor ons vertrek had moeten opeten om energie te hebben. Direct na de pannenkoeken die ook voor de nodige energie zorgden.

20190420_183844

Het kapelleke zelf was open. Er hing daar wel een heel vreemde en bedrukkende sfeer.   Niet zoals in het kapelleke in Templeuve.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij de stop aan een ander kapelleke zat er plots een prachtig blauwzwart kevertje met een mooie glas op mijn hand. Na wat opzoekingswerk kwam ik er op uit dat dit een elzenhaantje is.

Deze panoramafoto werd daar ook genomen. Wat is het toch mooi in de Vlaamse Ardennen.

20190420_192959

Via de Minderbroederstraat, je weet wel daar waar “den arrivé van de Ronde van Vlaanderen” is, reden we Oudenaarde binnen met een stop bij het Peloton café van Geert Van de Velde. “The place to be” na een lange of korte fietstocht. Je hoeft ook geen fietser te zijn om daar eens langs te gaan hoor. Je kan er het interieur bewonderen en de sfeer opsnuiven. Dit leuke café ligt net naast het RVV-museum.

Een frisse citroenlimonade en “Duvel” zorgden ervoor dat onze dorst gelest werd. Roosje kreeg er op slag een dubbel aureooltje van. En dat op paaszaterdag…  ps.  er zou nu ook koude cécémel op de kaart staan.  Allen daarheen om te recupereren en dit in combinatie met een lekker rijst-of confituurtaartje.

Op de rugleuning van mijn stoel was deze mooie sticker geplaatst. De foto is niet scherp doordat mijn handen beefden van de inspanning en er geen deftige stabilisator op mijn GSM zit.

Deze diashow vereist JavaScript.

We waren moe, voldaan en voor “den donker thuis” zoals het hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s