Wie is MimaMaakt? 1000 vragen aan mezelf … Deel 2

Ik ga proberen om hiervan een vaste rubriek te maken met de wekelijkse publicatie op woensdag in de loop van de dag.

1000 vragen aan jezelf is verschenen in een boekje van Flow. Via een vriendin, Saturnein, heb ik deze vragenlijst leren kennen. Zij had dit van NerdyGeekyFanboy: https://nerdygeekyfanboy.com/tags/1000-vragen-aan-jezelf-1/
Ik vond deze vragenlijst zo leuk dat ik besloten heb hier ook aan mee te doen. Ik beloof plechtig om zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

Wil je mij beter leren kennen dan nodig ik je graag uit om dit mee te volgen.  Ik hoop hierdoor mezelf te (her)ontdekken. Hier ga ik met de volgende 10…

  1. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

De exacte leeftijd weet ik niet meer. De woensdagnamiddagen was ik alleen thuis en na mijn huiswerk had ik tijd om op ontdekkingstocht te gaan. In de kleerkast van mijn ouders vond ik dozen die verdacht veel op spelletjes en poppen leken die ik in mijn brief aan de Sint had gevraagd.  Ik heb hier heel lang over gezwegen…  Die kinderlijk onschuld hé.

  1.  Wat wil je nog graag kopen?

Een goede gezondheid maar dat kan jammer genoeg niet.

Een loterijbiljet die een comfortabele som geld met zich meebrengt zodat ik mij geen zorgen meer hoef te maken voor de rest van mijn dagen. Het spreekt voor zich dat ik dan wel eerst een biljet moet kopen en vooral de juiste getallen moet hebben…

  1.  Welke eigenschap zou je graag willen hebben?

Een sterker karakter. Nu geef ik nog steeds teveel toe.

  1.  Wat is je favoriete tv-programma?

The IT-crowd blijf ik nog steeds heel goed vinden.

Game of thrones, Vikings, … ik heb zoveel favoriete tv-programma’s.

  1.  Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Eurodisney Parijs 2003.  De kinderen waren nog klein. De plaatselijke Delhaize had voor Halloween een tekenwedstrijd georganiseerd.  Zijn tekening had gewonnen.  Een bijna exacte kopie van zijn zus.  Hij kreeg een 2 tickets.  Iedereen wou mee.  Met een gezin van 6 moesten we 4 extra tickets aanschaffen en een grotere wagen huren in Gent om naar Parijs te rijden.  Dat is precies al een eeuwigheid geleden… Eigenlijk ga ik liever naar diertjes kijken.  Naar Pairie Daiza.

Telt een Facts en Comic Con ook als pretpark? Voor mij wel.  Een pretpark voor volwassen nerds.  Dan is dit nog niet zo heel lang geleden. 🙂

  1.  Hoe oud hoop je te worden?

Als ik even gezegend ben zoals mijn grootouders dan hoop ik dik in de 90 te worden met een goede gezondheid.

  1.  Naar welk land wil je nog eens op vakantie?

Zakynthos en een ander deel van Spanje.

  1.  Hoe voelt liefdesverdriet?

Alsof je leven een einde kent.  Je wil niet meer verder …  wat dan niet zo blijkt te zijn. Ik ben er telkens sterker uit gekomen en bekijk dit als een waardevolle levensles waar je veel mensenkennis uit haalt.

  1.  Kun je beter opschieten met mannen of vrouwen?

Ik denk met mannen en dit zonder bijbedoelingen.  Al heb ik ook een paar vriendinnen waar het echt heel goed mee klikt.

  1.   Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

In het moeder zijn. Ik twijfel er nog steeds aan of ik bepaalde zaken als moeder wel goed gedaan heb of nog doe.  Het is zo verdomd moeilijk…  Bij de geboorte krijg je geen handleiding over hoe je moet reageren in bepaalde omstandigheden.  Je volgt je buikgevoel en gezond verstand maar soms is het nog niet wat het moet zijn.

Tijdens mijn jeugd heb ik ook veel aan mezelf getwijfeld. Ik had veel het gevoel dat ik niets goed deed of kon doen. Ik deed mijn best maar dat was precies nooit goed genoeg. De lat werd hoog gelegd. Ik ben hierdoor ook altijd heel streng voor mezelf geweest. Te streng.  Ik probeer dit nu los te laten en dat begint aardig te lukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s