Mima bakt urvels toart’n

Dat ik hou van al wat lekkers is staat buiten kijf en heb ik in mijn reisblogs uitvoerig vernoemd.  Ijs is nog steeds mijn dada.  Taart komt op de tweede plaats.

Persoonlijk vind ik dat het dessert eigenlijk eerst gegeten moet worden en dan pas het hoofdmenu en het voorgerecht.  Maar ja, dat is mijn mening hé.

Ik ben een zoetebek en onze weegschaal kan dit beamen.  Sinds ze zo grof was tegen mij heb ik haar verbannen naar de hoek in onze dressing.  Daar staat ze nu onder het stof…

Ik herinner mij, toen ik nog jong en zeer klein was, dat mijn tantes, grootmoeder, overgrootvader en oom elke donderdagnamiddag bij ons kwamen met “urvels toart’n” (Brakels voor heel veel taarten) en dat die ook altijd op waren.  Ik heb dit dus als het ware met de lepel in gekregen.

Nee, ik ben geen professionele bakster maar eerder een hobby bakster die taarten maakt met heel veel liefde soms heel veel geduld.   Ik steek er als het ware mijn ziel in.

De liefde voor het bakken is nog meer gegroeid sinds dit een uitweg was in één van mijn donkerste periodes in mijn leven.

Er is een tijd geweest dat ik niets meer kon en wou doen.  Mijn lichaam was opgebrand en functioneerde niet meer.  Concentratie stond op – 100 %.  Maanden gingen voorbij tot er iets voor “Moederdag” diende te gebeuren.   Aangezien ik opnieuw wat tijd en goesting had om te herstellen besloot ik het bakken naar een ander niveau te brengen.  Ik moest vooral veel dingen doen die mij gelukkig maakten.

Ik hou van bakken. Van het perfect afwegen van hoeveelheden, het toevoegen van smaken, het afwerken tot in de puntjes en vooral van de blijde gezichten bij het zien van mijn taarten.

Ik maakte dus toen een biscuit met “klopklop” vulling, advokaat en aardbeien met daarover een rolfondant.  De “klopklop” is een soort van dieetslagroom.  Ik weet het.  Ik denk ook aan mijn lijn en die “klopklop” gebruik   ik om ervoor te zorgen dat er niets blijft “plakken”. Het schuldgevoel is dan ook veel minder als je een extra taartpunt met smaak verorbert.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Een chocolademoussetaart, een aardbeienbavarois en natuurlijk ook nog mijn “bokkepuutses”  passeerden de revue.  Mijn specialiteit mag ik wel zeggen…

img1526199049732

 

Voor de workshops van La Petite Rooze bakte ik telkens een echte ouderwetse taart zoals frangipannetaart, cake met appelen, appeltaart, bananen- of aardbeientaart, friandes, flantaart, rijsttaart, profiterolletaart, brésiliennetaart, yougortcake met blauwe bessen, cupcakes.  Ik pas mijn recepten dan ook aan voor mensen die een lactose-intolerantie hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Madeleinen, kletskoppen, meringues, eclairs, speculooscake, advokaatcake, pannenkoeken, minuutwafels, havermoutwafels, bananenbrood, clafoutis, pavlova, macarons… zijn hier thuis ook al uitgetest.

Vorige zondag mocht ik een paar verjaardagstaarten meenemen.  Het kleinste “Roosje” van de familie is intussen al 3 jaar geworden.   Een flan- en rijsttaart en een appelcake.

Om zeker te zijn dat ze lekker waren heb ik plichtsbewust van elke taart een stuk geproefd. 🙂

Mijn taarten werk ik af met een stukje witte chocolade van bij Miss Vanilla uit Leupegem.

Het logo hiervoor werd door mijn dochter Lisa ontworpen. Het ontstaan hiervan werd al uitvoerig in de rubriek “Over” beschreven.

fb_img_1542263694796

 

 

 

 

Een gedachte over “Mima bakt urvels toart’n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s