Feel good coaching garderobeplanning

Na mijn shoppingtrip https://mimamaakt.wordpress.com/2018/08/11/feel-good-individuele-coaching kwam Rita van La Petite Rooze bij mij langs voor deel 2 de individuele Feel Good coaching garderobeplanning https://www.lapetiterooze.be/nl/workshops/1237/feel-good-coaching-garderobeplanning

Ik vond het eens tijd om mijn garderobe onder handen te laten nemen. Ik wou dit al eerder doen maar het kwam er niet direct van omdat ik moeilijk afscheid kon nemen van bepaalde kledingstukken.

20180813_1017161

Rita is iemand wie ik hiermee volledig durfde te vertrouwen en die mij eerlijk zegt wat wel of niet kan qua stijl.

Ook hier kreeg ik een document met unieke vragen onder de gedeponeerde merknaam van La Petite Rooze om te beantwoorden.

Aan de hand van mijn eigen excelbestand kon ik perfect op kleur inventariseren welke stukken ik reeds in mijn bezit had. Hierdoor had Rita al een beeld van wat ik allemaal had.

Gewapend met mijn kleurenkaart en de kennis over welke stijl er perfect bij mij past ging Rita aan de slag. Stuk voor stuk werd bekeken, daar waar nodig gepast en besproken.  De stukken die qua stijl niet goed waren werden opzij gelegd.  Ik had de eindbeslissing of ik ze zou houden of wegdoen.

De stukken waar ik niet zeker van was werden ook nog eens individueel besproken.

Via een bepaald systeem werden mijn kasten heringericht. Het doel hiervan is er voor te zorgen dat je in één oogopslag kan zien wat je hebt en met wat je dit allemaal onderling kan combineren.

Verder werd er ook nagegaan welke stukken ik nog ontbrak en in welke kleur. Dit viel tamelijk goed mee omdat ik reeds vele basisstukken heb.

 

 

Om de magische match die bij mijn stijl en persoonlijkheid behoren te bekomen werden er kledingcombinaties gemaakt aangevuld met mijn juwelen en accessoires.  Nu gaat het nog sneller om mijn werkoutfit samen te stellen.  Er zitten combinaties tussen die ik nooit zou durven gemaakt hebben. Omdat mijn geheugen mij soms eens in de steek laat en om  tijd te sparen heb ik hier foto’s van gemaakt.

 

received_257998081711664

Op nog geen twee uur tijd herkende ik mijn eigen dressing niet meer. Niet alleen oogde alles georganiseerd en ook netjes opgeruimd maar nu heb ik elke ochtend  geen keuzestress meer.   Wat een zalig gevoel.

De kledingstukken die opzij lagen werden in zakken gestoken en weggebracht naar de kledingcontainer.

20180813_132646

Achteraf kreeg ik nog een overzicht van mijn musthaves in minimale aankoop.  Ik kan tevens nog een maand na deze planning beroep doen op deskundig advies.

Nu heb ik een opgeruimde dressing en een opgeruimd hoofd… Geen stress meer over het wat en hoe combineren en win ik ’s ochtends enorm veel tijd.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s