Feel good coaching personal shopping by La Petite Rooze

Voor mijn verjaardag had ik het geluk om van mijn ouders een kledingbon cadeau te krijgen.
Omdat ik niet goed wist wat ik ermee zou aankopen riep ik de hulp van Rita, een personal shopper in.

Omdat Rita een goed inzicht wou hebben over hoe ik deze coaching zag bezorgde ze mij eerst een gedetailleerde vragenlijst ter voorbereiding van de uitstap.
Er werd op voorhand afgesproken welke winkels ik wou bezoeken en nagegaan wat mijn wensen waren, welke stijl mijn voorkeur had en wat ik als basisstukken tekort kwam. Het budget werd eveneens besproken. Dit vond ik persoonlijk niet onbelangrijk.

Mijn kleurentype is winter. Bepaald door Nadine De Deken van Filline en beschreven in mijn blog “Het leven in en met kleur…”. https://wordpress.com/post/mimamaakt.wordpress.com/144

Gewapend met deze koude kleurenkaart gingen Rita van La Petite Rooze en ikzelf op stap. De uitstap ging naar Eine. Daar zijn veel winkels waar ik af en toe mijn kledingaankopen doe.
De stijl voor mijn type is voornamelijk tijdloos elegant, klassiek en zakelijk, een strakke belijning, en een bedrukking toon op toon. Visgraat, krijtlijn, pied de poule of pied de coque. Kreukstoffen zijn niet echt mijn ding. Ook al heb ik wel een linnen short in mijn kast hangen voor tijdens de vakantie. Een foutje mag…
Het was volop solden… een ideaal moment om rond te kijken of er interessante koopjes waren. Ik had ook het geluk dat de winterkleuren volop in de “mode” zijn. Elk seizoen zijn er bepaalde kleuren mode en iedereen koopt die aan. Kleurtjes die je moet hebben omdat ze “in” zijn. Ik volg de “mode”kleuren niet meer. Ik blijf trouw aan de kleuren die mij er niet ziek en vermoeid doen uitzien. Kleuren waar ik mij goed in voel en mij meer zelfvertrouwen geven.
Bij het binnenkomen in de eerste winkel werden alle rijen afgelopen en gekeken of mijn kleuren terug te vinden waren. Als ik iets zag in de juiste kleur liet Rita mij zelf de kledingstukken uitkiezen die ik mooi vond. Rita gaf op professionele wijze uitleg bij elk kledingstuk wat er wel of niet goed aan was. De stukken die echt niet bij mijn type pasten hing ik keurig terug. De overgebleven stukken namen we mee op te passen.
Omdat ik snel mijn armen vol had nam Rita de kledingstukken over en hing ze in de pascabine zodat ik in alle rust verder kon zoeken.
Volgens een bepaald systeem werden de kledingstukken gesorteerd. Dit was enorm handig en de passessies verliepen heel vlot en vooral snel.
Elk kledingstuk werd grondig geanalyseerd. De stukken waar ik twijfels over had werden direct weggehangen. Foute aankopen werden hierdoor vermeden.

Ik bleef trouw aan de kledingstijl die het best bij mij past.
Eens ik mijn keuze gemaakt had gingen we naar de kassa. Daar kreeg ik te horen dat bovenop de korting nog eens 10 % bij kwam en dat ik nog een tegoed had op mijn klantenkaart.

20180719_111843.jpg
Eens daarbuiten zijn we nog een paar winkels binnengegaan waar hetzelfde tafereel zich afspeelde.

20180719_115316.jpg
Op nog geen 2 uur tijd had ik mijn aankopen rond en was ik een pak wijzer. Nuttige tips en tricks werden mij tijdens dit avontuur meegedeeld. Handig voor in de toekomst…
Wil je graag eens beroep doen op Rita als personal shopper dan kan ik dit alleen maar aanbevelen.
Alle gegevens kan je terugvinden op haar website

https://www.lapetiterooze.be/nl/workshops/1238/feel-good-coaching-personal-shopping of mail naar rita@lapetiterooze.be

Het volgende wat op mijn programma staat is de Feel Good individuele coaching garderobeplanning samen met haar. Ik kijk er al naar uit…

Een gedachte over “Feel good coaching personal shopping by La Petite Rooze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s