Het leven in en met kleur…

received_10215664999914591

Woehoe ! Ik ben kleurconsulente …

Voor mijn 50ste verjaardag kreeg ik van mijn vriendin een kleuranalyse kado. In september 2017 mocht ik mee naar Bottelaere waar ik hartelijk verwelkomd werd door Nadine De Deken in haar zaak Filline.  Ik was een proefmodel. Eerst werd er een PowerPoint presentatie gegeven over kleuren en types.

Daarna mocht ik plaatsnemen op een stoel voor een grote spiegel. Verschillende doeken werden gelegd en ik werd als wintertype met een klein beetje herfst geanalyseerd. En niet onbelangrijk … wintertypes worden mooi grijs 😊 ik kreeg een kaart vol heldere koude kleuren met blauwe ondertoon voor de rest van mijn dagen. Geen modekleurtjes meer voor mij maar kleuren die mij doen stralen in het winter-, lente-, zomer – en herfstseizoen.

De karakterbepaling die daar achter zat stemde overeen met wie ik ben. Dit wakkerde mijn nieuwsgierigheid aan.  Ik wou hier meer over leren. Die nacht kon ik alleen maar denken aan wat er gezegd werd en aan kleuren.

Mijn nieuwsgierigheid nam de overhand en de volgende dag schreef ik mij in om deze cursus te volgen.  Een super beslissing want de daaropvolgende dinsdagavonden waren niet alleen leerzaam met me-time maar de groep zat vol leuke dames.  Elke week zag je de veranderingen bij elkaar. Het kapsel, de kledingstijl en vooral hoe het totaalplaatje begon te kloppen. Hoe zelfzekerder  iedereen naar voor kwam. Ware metamorfoses.

Een boeiende wereld vol kleur ging voor mij open. De opleiding zelf werd ook aangevuld met stijlanalyse, advies over je kapsel, een bezoek aan de lingeriezaak, een optiek, een kledingzaak, loopbaancoaching, hypnose, het enneagram, zelf parfum maken en een avond met een loopbaancoach.

Je krijgt nooit een nieuwe kans voor een eerste indruk is meer dan waar. Het is fascinerend hoe de juiste kleuren, haarsnit, bril en kledij volgens jouw figuur een wereld van verschil kunnen maken.

Wat mij in deze cursus enorm opvalt is hoe mooi ogen wel zijn. Prachtexemplaren passeren elke week de revue. Ogen die spreken.  Elk persoon is zeer uniek en mooi op zijn/of haar manier.

Op 13 juni was het dan zover.

Ik mocht de presentatie geven.  Op dat ogenblik wist ik nog niet dat het de bedoeling was om mijn certificaat te behalen.  In de juiste kleuren en tamelijk ontspannen ben ik er voor gegaan. Ik deed de analyse van 2 personen.  Een lente-herfsttype en een winter-zomertype.  Beide personen straalden in hun kleuren.  Hun kleurenpas werd meegegeven. Geen foute aankopen meer, geen onnodig tijdverlies bij het shoppen.

En ik behaalde mijn certificaat.

Ik kreeg toch wel een krop in mijn keel en tranen van blijdschap die ik nog net kon onderdrukken.

Maar hier stopt het niet voor mij.  De lessen ga ik blijven volgen want oefenen is belangrijk.

Zo fier als een pauw samen met Nadine. Een dame die het beste in je naar buiten brengt.

received_10215681539088060

Nieuwsgierig geworden ? Wil je dit zelf eens beleven? Dat kan.  Laat het mij maar weten.

 

4 gedachten over “Het leven in en met kleur…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s